Четвер, 02.05.2024, 22:22
| RSS
Головна Профіль | Вихід
Навігація
Вхід
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
ЧАТ
200
Друзі
Центр соціогуманітарних досліджень
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Згідно з результатами роботи вітчизняних металургійних підприємств у перші 11 днів лютого 2009 року, виробництво основних видів продукції продовжує зростати. Про це ЛІГАБізнесІнформ повідомили в прес-службі Міністерства промислової політики України.

Згідно з інформацією, за вказаний період середньодобове виробництво чавуна склало - 70,5 тис.тон, стали - 82,3 тис.тон, прокату - 71,1 тис.тон. За підсумками січня 2009 року, порівняно з груднем 2008 року, відбулося збільшення виробництва чавуна на 12%, сталі - 6%, прокату - 8%. 

"Четвертий квартал минулого року був провальним для металургії, але зараз важливим питанням є нарощування темпів зростання у виробництві, поступове збільшення яких ми спостерігаємо вже сьогодні", - відзначив голова Мінпромполітики Володимир Новицький. 

Міністр охарактеризував нинішню ситуацію в металургійному комплексі, як стабільно-позитивну. 

В Мінпромполітики позитивним чи ... Далі »
Переглядів: 769 | Додав: varta | Дата: 01.03.2009 | Коментарі (0)

Про це йдеться в новій доповіді генерального секретаря ООН про світові демографічні тенденції, яку розглянуть 30 березня-3 квітня на 42-й сесії Комісії з народонаселення і розвитку.

"Розвинені країни постануть перед скороченням чисельності їх населення. У період 2009-2050 років чисельність населення зменшиться в 45 країнах. Зокрема, в Російській Федерації на 33 млн. людей, у Японії - на 25 млн., в Україні - на 15 млн., у Німеччині - на 8,4 млн. і Польщі - на 7,7 млн.", - наголошується у доповіді, повідомили УНІАН у Центрі новин ООН. 

Водночас у найближчі кілька десятиліть населення світу ще більше постаріє. Збільшиться кількість міських жителів. До 2050 року кількість людей віком 60 років і старше майже потроїться і сягне 2 млрд. До 2050 року 70% людей проживатимуть у містах. 

У доповіді пов ... Далі »
Переглядів: 770 | Додав: varta | Дата: 01.03.2009 | Коментарі (0)

У 2009 році українська книга буде представлена на вісьмох міжнародних виставках, дві з яких відбудуться у Києві. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Зокрема, у переліку виставкових заходів, участь в яких буде профінансовано за рахунок держбюджету, значаться Мінська, Московська і Франкфуртська міжнародні книжкові виставки. Українську продукцію буде представлено на цих виставках і ярмарках єдиним Національним стендом України. 

У серпні планується проведення V Київського міжнародного книжкового ярмарку-виставки, до участі в якому буде запрошено провідних книговидавців України, а також видавців країн ближнього і далекого зарубіжжя. 

На грудень в Україні запланована ще одна виставка - ІІ Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок "Книжкові контракти". Ця виставка має стати своєрідн ... Далі »
Переглядів: 720 | Додав: varta | Дата: 01.03.2009 | Коментарі (0)

24 лютого у Палаці Молоді «Юність» відбувся гала-концерт «фестивалю-відкриття сезону 2009» Відкритої Донецької ліги КВК. Від клубу веселих та кмітливих на сцені виступило відразу близько 30 команд з п’яти областей України, серед яких були як вже знайомі донецькому глядачеві команди, так і ті, що вийшли на сцену вперше. 

Команди ділилися на блоки та представляли себе самі. Кожній надавався лише один вихід на сцену, під час якого треба було запам’ятатися глядачеві і журі, довести, що саме ця команда варта брати участь у Відкритій Донецькій лізі КВК. Отже гумору було багато. В першу чергу піднімали, звісно, злободенні питання: не обійшли ані економічну кризу, ані традиційні пограбування банків в Донецьку. «Промінвестбанк», наприклад, грабували вже без зброї та й просили всього 7грн. 50 коп. 

Був, звич ... Далі »
Переглядів: 754 | Додав: varta | Дата: 01.03.2009 | Коментарі (0)

З 7 по 8 березня 2009 року в м. Донецьку відбудеться VІІ Відкритий Конкурс української пісні, танцю, народної музики та образотворчого мистецтва імені Т.Г.Шевченка „Джерело талантів”, який присвячений 195 річниці з дня народження Великого Кобзаря.

Він проводиться з метою збагачення та розвитку української культури, створення умов для відродження самобутності культури Донецького краю. В Конкурсі традиційно візьмуть участь виконавці з усіх регіонів в кількості приблизно 250 осіб. Конкурс започаткували і вже всьоме проводять управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації, Донецька обласна організація. 

Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, Донецький обласний навчально-методичний центр культури за підтримки управління в справах сім’ї і молоді Донецької обласної держав ... Далі »
Переглядів: 769 | Додав: varta | Дата: 01.03.2009 | Коментарі (0)

У четвер Харківська обласна рада за ініціативою фракції комуністів ухвалила рішення про визнання Української повстанської армії воюючою стороною на стороні фашистської Німеччини.

Про це повідомив Геннадій Макаров, керівник партії "Російський блок" в Харківській області. 

"На території Харківської області, згідно з міжнародними нормативними актами ОУН-УПА, - це формування, які підкорялися командуванню фашистської Німеччини і використовувалися їм під час другої світової війни проти Радянського Союзу і держав антигітлерівської коаліції", - процитував Макаров рішення обласної ради. 

Тільки от не зрозуміло, що саме хотіли досягти депутати своїм рішенням. Адже юридичний термін «воююча сторона» є загальноприйнятим і не передбачає іншого тлумачення. А означає він наступне: «Воююча сторона – учасник міжнародно-правових відносин, регульованих законами і звичаями війни і виникаючих у зв'язку з початком військових ... Далі »
Переглядів: 747 | Додав: varta | Дата: 01.03.2009 | Коментарі (0)

Інститут Політичної Освіти спільно з Посольством Королівства Нідерланди в Україні (програма «Матра КАП») у рамках продовження реалізації проекту «Публічна дипломатія та лобіювання громадських інтересів на місцевому рівні» інформує громадські організації про роботу консультаційної лінії. 


У випадку виникнення потреби отримати консультацію або у випадку виникнення проблем імплементації органами місцевого самоврядування вкрай необхідних для громади рішень, з метою зміцнення професійності організацій третього сектору в царині місцевого самоврядування. 


Ми свідомі того, що консультативна допомога не може повністю заповнити суттєві прогалини нормативного регулювання та правозастосовної практики. Але разом з тим, ми готові надати посильну допомогу тим організаціям, які маючи велике бажання вирішувати місцеві проблеми, чітко окресливши та вказавши на них, постають перед проблемою їх втілення в життя. 

< ... Далі »
Переглядів: 805 | Додав: varta | Дата: 16.02.2009 | Коментарі (0)

Прокуратура г. Киева признала незаконным введение Киевским городским советом платного въезда в пределы столицы. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры г. Киева.

Действующим законодательством Украины не предусмотрен такой вид местного сбора. Кроме того, в соответствии с действующим законодательством, налоги и сборы (обязательные платежи), которые не предусмотрены законом, уплате не подлежат. 

Конституция Украины гарантирует каждому, кто на законных основаниях находится на территории Украины, свободу передвижения. 

Несмотря на это, в приведенном решении Киевский городской совет, при отсутствии необходимых полномочий, запретил въезд в город Киев гражданам при условии неуплаты ими вышеуказанного сбора, чем фактически лишил граждан Украины, иностранцев и лиц без гражданства конституционного права на свободу передвижения. Также, законодательством Украины не предусмотрена возможность принятия нормативно-пра ... Далі »
Переглядів: 808 | Додав: varta | Дата: 07.02.2009 | Коментарі (1)

Шановні колеги!

У зв’язку з розробкою проектів законів України „Про волонтерську
діяльність” (розробник – Міністерство юстиції України
http://www.minjust.gov.ua/0/182
12 ) та нової редакції закону „Про
благодійництво та благодійні організації” (розробник – Міністерство
культури та туризму України) виникла потреба узгодити позиції
організацій громадянського суспільства щодо доцільності регулювання
волонтерської діяльності окремим законом.

Адже застосування двох законів, що регулюють однорідні відносини,
завжди викликає чимало колізій і порушень прав громадян.

Від імені Робочої групи, що розробляє нову редакцію закону про
благодійну діяльність, просимо визначити Вашу оцінку способів
законодавчого регулювання волонтерської діяльності.

Також проси ... Далі »
Переглядів: 836 | Додав: varta | Дата: 07.02.2009 | Коментарі (0)

Одним з проектів ELSA в цьому році є проведення Міжнародної наукової конференції «Актуальні питання оподаткування в сучасному світі». Конференція відбудеться 27-29 березня 2009 року в м. Ірпінь на базі Національного університету державної податкової служби України.

Європейська Асоціація Студентів Права (European Law Students' Association – ELSA) – найбільша в світі організація студентів-правників та молодих юристів, що представлена і в Україні. Метою діяльності ELSA є розвиток юридичної освіти, підвищення соціальної відповідальності молодих юристів та підготовка студентів до майбутньої професійної діяльності. 

Національна група ELSA в Україні є єдиною всеукраїнською незалежною організацією студентів-правників. Серед проектів ELSA – міжнародні правничі змагання з права Світової організації торгівлі, проекти з роз ... Далі »
Переглядів: 828 | Додав: varta | Дата: 03.02.2009 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 »
ГО "ВАРТА" © 2024