П'ятниця, 19.04.2024, 14:17
| RSS
Головна Профіль | Вихід
Навігація
Вхід
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
ЧАТ
200
Друзі
Центр соціогуманітарних досліджень
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Перша вагома перемога студентів!!!

Вчора Міністр освіти і науки Іван Вакарчук під час круглого столу з лідерами студентських та молодіжних організацій заявив, що КМУ скасував постанову No.369. Але це лише виграна битва , а війну треба  довести до кінця!!!

Звісно, війною це можна назвати лише умовно, адже на вчорашньому круглому столі пан міністр запевнив лідерів студентських  та молодіжних організацій у готовності до максимальної співпраці.
... Далі »
Переглядів: 869 | Додав: Голова | Дата: 10.06.2009 | Коментарі (0)

Молодь вимагає повного призупинення дії 
останніх освітянських ініціатив Кабміну


Студентські та молодіжні організації країни вимагають від Президента, Прем’єр-міністра та Міністра освіти і науки повного призупинення дії постанови № 369 та розпорядження № 416-р Кабінету міністрів, а також наполягають на проведенні консультацій з приводу значених документів з представниками студентських та молодіжних організацій. Нагадуємо, що зазначені ініціативи Кабміну узаконюють низку платних послуг у державних закладах освіти та значно скорочують державне замовлення у вищих навчальних закладах.

Як стало відомо сьогодні в Інформаційному агентстві УНІАН під час Круглого столу <<Освітянські реформи Кабміну: узаконення корупції чи суспільна необхідність?>>, задля призупинення дії ініціатив та за проведення консультацій об’єдналися: Всеукраїнсь ... Далі »
Переглядів: 846 | Додав: Голова | Дата: 03.06.2009 | Коментарі (0)

                                             ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ
                                                            «ВАРТА»


                                                Звернення до молоді!

25 лютого Кабінет Міністрів прийняв постанову №133, згідно з якою виготовлення дипломів бакалаврів, спеціалістів та магістрів тепер має здійснюватись за рахунок студентів.
14 квітня Кабінет Міністрів прийняв постанову №369 та розпорядження №416-р., згідно яким фактично введено платні послуги в системі державної вищої освіти. 
Так, тепер Вищим державним навчальним закладам дозволено:
- Брати гроші - з учнів та студентства за перескладання заліків та екзаменів;
- Брати гроші - за відпрацювання студентами занять з дисциплін, що були ними пропущені;
- Брати гроші - за проведення “ за бажанням ” ... Далі »
Переглядів: 866 | Додав: Голова | Дата: 03.06.2009 | Коментарі (0)

В Києві з підозрою на грип А/H1N1 госпіталізовано громадянина України, який приїхав із США.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я в суботу. 

Відповідно до повідомлення, 29 травня зареєстровано звернення за медичною допомогою хворого, який прибув в аеропорт Бориспіль з Нью-Йорка (США) транзитом через Париж. 

За даними оперативного штабу МОЗ з реагування на ситуацію з поширенням грипу А/H1N1, хворий є громадянином України, який протягом останніх двох років жив і працював у США. 

На борту літака та під час медичного огляду в київському аеропорту скарг на погане самопочуття від пасажирів не надходило. 

В аеропорту Бориспіль чоловіка зустрічав товариш, якому дорогою додому приїжджий поскаржився на головний біль та міальгію (біль у м'язах). Товариш скерував хворого в одну з київських міських лікарень, яка в свою чергу каретою швидкої допомоги направила його в бокс інфекційного відділення Київської міської клінічної ... Далі »
Переглядів: 838 | Додав: LiDeR | Дата: 31.05.2009 | Коментарі (0)

Найбільш дискримінованими категоріями населення мешканці міст України вважають літніх людей і молодь. Українці вважають, що їх дискримінують за віком. Про це свідчать результати соціально-психологічного дослідження побутових уявлень українців про права людини, проведеного за підтримки Харківської правозахисної групи. 


Як розповів "Німецькій хвилі" один із авторів дослідження, науковий співробітник факультету соціології Київського університету ім. Т. Шевченка Віктор Пушкар, опитування, проведене у 18-ти містах, засвідчило: 40% городян переконані, що існує дискримінація пенсіонерів, 21% - молоді. 

Серед дискримінаційних практик, приміром, розповсюджені обмеження за віком під час прийому на роботу, показало репрезентативне опитування. 

Так, каже соціолог, практика відмови в прийомі на посаду молодої людини позбавляє її можливості навчитися працювати. Так само "надто" літнім людям (після 40-50 років ... Далі »
Переглядів: 752 | Додав: LiDeR | Дата: 30.05.2009 | Коментарі (0)

Відзначення важливих історичних подій в історії країни є одним з факторів, що мають гуртувати націю, мають нагадати, переконати, навчити, виховати. 130-річчя з дня народження Симона Петлюри, яке відзначаємо 22 травня цього року, є однією з таких подій для української історії. Сама постать Петлюри, його переконання, діяльність дають недвозначні уроки. Дають чітко зрозуміти, хто друг, а хто ворог. Дають побачити, яким шляхом треба рухатися українцям, дають зрозуміти, що було втрачене, а головне – чому. Підтвердженням цьому є те, що багато хто не хотів би, щоб українці згадували і вчились.

Час та його герої 

Березень 1917 року. Гігантська Російська імперія розвалюється на шматки. В Україні створена Центральна Рада, видається Універсал, що проголошує автономію колишньої Малоросії. Постає потужне національне утворення Українська Республіка, що має всі шанси зайняти одне з провідних місць на повоєнному європейсь ... Далі »
Переглядів: 879 | Додав: LiDeR | Дата: 30.05.2009 | Коментарі (0)

В інформаційну та постінформаційну добу завдання розвідки та центрів впливу суттєво розширилися. З одного боку, набагато простішим став збір інформації для аналізу. А з іншого - набагато вразливішими стали центри легальної розвідки. Питання легалізації подібних установ в різних країнах вирішуються по різному. Діяльність російських структур впливу в Україні набуває більших масштабів. Як виявилося, до діяльності російської розвідки мають відношення як Управління освіти та науки Донецької обласної державної адміністрації, так і цілий ряд депутатів Донецької обласної ради.

Курс на відновлення імперії, або хто спонсор сепаратизму в Україні 

1 листопада 2008-го року на сайті RUpor з’явилася публікація «Закарпатских «русинов» оплачивает российская разведка». Приводом для неї стала інформація, оприлюднена ужгородським Закарпаття он-лайн . Повідомлялося про виділення Міжнародним фондом «Русский мир» траншу на рахун ... Далі »
Переглядів: 848 | Додав: LiDeR | Дата: 30.05.2009 | Коментарі (0)

Однажды Самый Главный заяц пришел к хомяку. Хомяк был Очень большой и жил в берлоге. И вообще это был медведь, и съел зайца.


Света Пятерочкина училась на тройки. А Коля Четверочкин получал одни двойки. А Маша Троечкина была хорошисткой. А Дима Двоечкин был круглым отличником. И вот они однажды все вместе встретились и побили Диму Двоечкина. 


У Валика были веснушки, горб, три руки, два носа, одно ухо и сорок пальцев на левой ноге. А глаз у Валика не было, поэтому он оставался доволен собой.



Переглядів: 799 | Додав: LiDeR | Дата: 30.05.2009 | Коментарі (0)

Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe оголошує конкурс для студентів, журналістів та активістів з країн Цетрально-Східної Європи. Конкурс організовано в рамка Форуму громадянського суспільства (Братислава, Словаччина 16-18 вересня 2009 р.)

Форми конкурсних робіт: есе, фоторозповідь та відео. Ви можете вибрати цікавий вам спосіб самовираження. Всі доробки мають стосуватися питань, пов'язаних з громадянським суспільством, наочними прикладами громадської участі й активізму. 

Це може бути особиста історія громадянської активності, презентація проблеми, що вас хвилює, або ілюстрація громадянської участі у вашій громаді. 

Конкурсні роботи будуть оцінюватися міжнародним журі, в тому числі членам фонду, незалежними активістами, фахівцями, які мають досвід у цій сфері. 

Крім того, трійку переможців в кожній з трьох категорій буде запрошено приєднатися до форуму громадянського суспільст ... Далі »
Переглядів: 778 | Додав: LiDeR | Дата: 30.05.2009 | Коментарі (0)

Значення кожної історичної постаті слід розглядати не тільки у ретроспективі, а насамперед в майбутньому, яке дозволяє відрізнити набір фактів від полови критиків та скептиків. Постать Миколи Міхновського, одного із засновників активного українського руху за незалежність, досі не здобула свого повноцінного визнання серед наших сучасників Насамперед через те, що ідеї позбавлення від колоніальної залежності та пошуку власної ідентичності досі знаходяться на межі двох світів. 

Один з цих світів живе святою вірою в можливість неконкурентного співіснування з зовнішнім світом, ідеєю можливої відмови від ідентичності в ім'я примарних економічних переваг. А другий тільки намагається зробити власну націю, власний народ конкурентноспроможним та актуальним для цілого світу. Влучна характеристика Олени Теліги щодо "лицарства абсурду", дії навіть в неможливих умовах на позначення таких діячів громадського і політичного руху я ... Далі »
Переглядів: 833 | Додав: LiDeR | Дата: 30.05.2009 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 10 11 »
ГО "ВАРТА" © 2024