Четвер, 02.05.2024, 17:17
| RSS
Головна | Організація |Сторінка голови |Про нас пишуть |Наша діяльність |Бібліотека |Гостьова |Зв'язок з нами |Наша команда |Форум |Профіль | Вихід
Навігація
Вхід
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Чат
200
Друзі
Центр соціогуманітарних досліджень
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Червень » 10 » Перемога студентства!!!!
Перемога студентства!!!!
15:23

Перша вагома перемога студентів!!!

Вчора Міністр освіти і науки Іван Вакарчук під час круглого столу з лідерами студентських та молодіжних організацій заявив, що КМУ скасував постанову No.369. Але це лише виграна битва , а війну треба  довести до кінця!!!

Звісно, війною це можна назвати лише умовно, адже на вчорашньому круглому столі пан міністр запевнив лідерів студентських  та молодіжних організацій у готовності до максимальної співпраці.

Наприкінці круглого столу у Міністерстві освіти молодіжні лідери ухвалили резолюцію. Але ми продовжуємо боротись проти останніх освітянських ініціатив, які звужують існуючі права та свободистудентства. 

Голова ГО "ВАРТА" Панасюк С.А.

Текст прийнятої резолюції!!!!

                                                     РЕЗОЛЮЦІЯ

круглого столу з метою спільного пошуку шляхів розв’язання найважливіших студентських проблем з лідерами студентських та молодіжних організацій України на виконання доручення Прем’єр-міністра України Ю.В. Тимошенко №26501 від 29.05.009 р.

  Ми, учасники круглого столу, представники всеукраїнських молодіжних та студентських організацій вирішили наступне:

  Ми сподіваємось, що постанова № 369 від 14.04. 2009 р. відмінена та вітаємо прийняття рішень за які боролися студентські організації протягом 1,5 місяця.

  Оскільки Постанова Кабінету Міністрів України №133 від 25 лютого 2009 р. суперечить ст. 9 ч. 1 закону України «Про вищу освіту», вимагаємо відмінити дію згаданої Постанови та передбачити при формуванні Держбюджету на 2010 та наступні роки кошти на виготовлення дипломів для студентів державної форми навчання.
  Для студентів, які навчаються за контрактом, вимагаємо видатки на виготовлення дипломів здійснювати з суми оплати за навчання та прийняти постанову Кабінету Міністрів України, яка буде регулювати це питання.
  Оскільки студенти, що вчаться за контрактом, отримують диплом державного зразка, який виготовляється державним підприємством, вимагаємо забезпечити контроль від Міністерства освіти та науки на рівні вищих навчальних закладів таким чином, щоб вартість диплому відповідала державній ціні.

  Ми виступаємо проти скорочення держзамовлення магістрів та спеціалістів, та вимагаємо внести зміну в постанову Кабінету Міністрів України про затвердження держзамовлення на 2009-2010 навчальний рік, встановивши держзамовлення магістрів та спеціалістів на рівні минулого року.

  Вимагаємо, щоб Кабінет Міністрів України, Міністерство освіти та науки України та інші центральні органи виконавчої влади проводили громадські консультування з представниками студентських та молодіжних організацій по всіх проектах нормативних актів, що стосуються студентства через публікування їх на офіційному сайті Міністерства освіти та науки України, як мінімум за 2 тижні до дати прийняття. Та прийняти постанову Кабінету Міністрів України, яка буде регулювати це питання.
  Вимагаємо від Міністерства освіти та науки забезпечити проведення круглих столів за участі міністра та заступників міністра з представниками студентства не рідше ніж раз на місяць. Наступний стіл провести 7 липня 2009 р.
  Вимагаємо від Кабінету Міністрів України забезпечити проведення круглих столів за участі віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань з представниками студентських молодіжних організацій не рідше раз на квартал.
  Вимагаємо від Кабінету Міністрів України забезпечити проведення круглих столів за участі віце-прем’єр-міністра України з представниками студентства не рідше раз на квартал.


  м. Київ 9 червня 2009 р.


Переглядів: 875 | Додав: Голова | Рейтинг: 0.0/0 |                                                                             
всього коментарів: 0
2024 ГО "ВАРТА" ©