Четвер, 02.05.2024, 21:19
| RSS
Головна | Організація |Сторінка голови |Про нас пишуть |Наша діяльність |Бібліотека |Гостьова |Зв'язок з нами |Наша команда |Форум |Профіль | Вихід
Навігація
Вхід
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Чат
200
Друзі
Центр соціогуманітарних досліджень
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Червень » 3 » Маленька передісторія
Маленька передісторія
21:33
Молодь вимагає повного призупинення дії 
останніх освітянських ініціатив Кабміну


Студентські та молодіжні організації країни вимагають від Президента, Прем’єр-міністра та Міністра освіти і науки повного призупинення дії постанови № 369 та розпорядження № 416-р Кабінету міністрів, а також наполягають на проведенні консультацій з приводу значених документів з представниками студентських та молодіжних організацій. Нагадуємо, що зазначені ініціативи Кабміну узаконюють низку платних послуг у державних закладах освіти та значно скорочують державне замовлення у вищих навчальних закладах.

Як стало відомо сьогодні в Інформаційному агентстві УНІАН під час Круглого столу <<Освітянські реформи Кабміну: узаконення корупції чи суспільна необхідність?>>, задля призупинення дії ініціатив та за проведення консультацій об’єдналися: Всеукраїнська студентська рада при Міністерстві освіти і науки України, ВМГО <<Українська асоціація студентського самоврядування>>, Студентська Рада міста Києва, ВМГО <<Студентська платформа>>, ВМГО <<Національний студентський союз України>>, громадська ініціатива <<Студентський захист>>, сітка незалежних студентських профспілок <<Пряма дія>>, Міжнародна федерація студентів медичних вищих навчальних закладів, Студентська рада Закарпатської області, Громадянська кампанія <<Молодіжна варта: молодь за вами спостерігає!>>, ВМГО <<Молодий народний рух>>, ВМГО <<Національний альянс>>, ВМГО <<Молода Просвіта>>, ВМГО <<Фундація регіональних ініціатив>>, Кіровоградські обласні молодіжні організації <<Молоді медики>> та <<Молодь разом>>, Молодіжна рада міста Бердянськ, Харківська молодіжна рада, Луганська обласна молодіжна організація <<Молодіжний центр регіонального співробітництва>>, Громадська організація <<ВАРТА>>, Громадянський рух Чиста Україна>>, Громадська ініціатива Центр інтеграції кримсько-татарської молоді в європейську Україну, інші студентські ради міст, областей та вищих навчальних закладів. Наприкінці Круглого столу молодь підписала спільне звернення до Віктора Ющенко, Юлії Тимошенко та Івана Вакарчука.

Нагадаємо, що останні освітянські ініціативи Кабміну викликали неабиякий спротив студентських та молодіжних організацій. На їхню думку, зазначені документи загрожують збільшити рівень корупції у сфері освіти та збільшити рівень злочинності серед молоді. Днями Указ Президента призупинив дію деяких положень постанови N 369, але це не влаштувало молодь, оскільки попередні вимоги були задовільнені лише частково.

<<Визнання законності тих чи інших положень постанови ще не свідчить про їх прийнятність для держави і суспільства в цілому,>> – прокоментувала ситуацію Голова підкомітету з питань базової освіти парламентського Комітету з питань науки і освіти Леся Оробець. – <<Не секрет, що в громадськості є чималі заперечення і до низки положень, які зберегли чинність, – з огляду на їх відповідність державним інтересам, вимогам моралі, соціальної справедливості тощо. Найбільше вражає їх <<загостреність>> на латання бюджетних дірок за рахунок студентства – соціальної верстви, що переважно не має власних доходів. Це аморально, жорстоко і безглуздо. Тим паче, що студенти не мають жодного стосунку до розвалу економіки та бюджетних негараздів.>>

Микола Фоменко, начальник відділу моніторингу вищої освіти Міністерства освіти та науки, під час Круглого столу пообіцяв, що консультації з приводу зазначених освітянських ініціатив зі студентськими та молодіжними організаціями проведені будуть. Проте, як зазначила сама молодь та присутні журналісти, справедливість результатів таких консультацій цілком залежатиме від єдності та активності студентських та молодіжних організацій.


Переглядів: 850 | Додав: Голова | Рейтинг: 0.0/0 |                                                                             
всього коментарів: 0
2024 ГО "ВАРТА" ©