П'ятниця, 29.03.2024, 14:14
| RSS
Головна | Організація |Сторінка голови |Про нас пишуть |Наша діяльність |Бібліотека |Гостьова |Зв'язок з нами |Наша команда |Форум |Профіль | Вихід
Навігація
Вхід
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Чат
200
Друзі
Центр соціогуманітарних досліджень
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Червень » 29 » Увага!!!
Увага!!!
14:03
ГО "ВАРТА" разом з молодими юристами ВНЗ м. Києва починає безкоштовну консультацію з юридичних питань. Присилайте нам на електронну пошту Ваші запитання із поміткою "Юр. консультація". Питання та відповіді будуть розміщатись на форумі!!!
Переглядів: 1342 | Додав: Голова | Рейтинг: 5.0/2 |                                                                             
всього коментарів: 2
2 Володимир  
1
Доброго дня шановна Пані!
Відповідаючи на поставлене Вами питання, забігаючи на перед, хотіли б лише зазначити, що таке житло можна отримати, в Україні діє цілий ряд програм пов’язаних з пільговим кредитуванням житла для молодих сімей. Коротко про такий вид кредитування: кредит сім’я може отримати на будівництво, реконструкцію житла терміном повернення до 30 років. Перший внесок повинен бути не менше 6% вартості житла або ж експертної оцінки вартості покупки об’єкту кредитування. Причому претендент вносить гроші у два етапи: у момент підписання кредитного договору – не менше ніж половину суми, а також вартість страховки, і вже під час остаточних розрахунків - впродовж 10 днів після отримання, в бюро технічної інвентаризації технічного паспорта.
Згідно з законом, розмір кредиту на будівництво житла визначається регіональними відділеннями Фонду, виходячи з норми 21 кв. метр на одного члена сім’ї і додатково 20 кв. метрів на сім’ю, вартості житла за цінами, що діють на ринку у момент підписання договору і витрат на страхування під час будівництва.
Одночасно з цим, сім’я, яка не має дітей, оплачує кредит з процентною ставкою у розмірі 3% річних суми виплат по кредиту; сім’я з однією дитиною звільняється від відсотків; сім’ї з двома дітьми держава сплачує 25% суми вартості житла; сім’ї з трьома дітьми оплачується 50% суми вартості житла.
Тобто як видно з усього вище вказаного, дані умови є дійсно пільговими, оскільки велику частину вартості житла бере на себе держава або ж органи місцевої влади.
Потрібно виходити зі зворотного напрямку, а саме, якщо Ви, або ж Ваша родина не займається суспільно корисною працею, або ж ви навмисно погіршили умови проживання – питання про облік на поліпшення житлових умов ставити не можна.
Наскільки ми вірно зрозуміли, Ваша матір вже перебуває на обліку покращення житлових умов понад 20 років. І Ви маєте також намір стати на вище вказаний облік.
В першу чергу визначтесь з тим, чи Ви підпадаєте під ознаки нижче вказаного пункту:
1. вік – до 35 років включно, зокрема сім’єю вважаються і самотні молоді громадяни (так само у віці до 35 років включно);
Якщо така співучасть спостерігається, і Ви бажаєте стати на облік – Вам потрібно зробити наступне:
в перше чергу, звернутись до Фонду сприяння молодіжному кредитуванню за заповненням анкети;
по-друге, взяти довідку з виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради;
по-третє, взяти довідку в ЖЕКу, форми №3 про склад сім’ї і прописку
по-четверте, зняти копію паспортних даних та долучити їх до заповненої анкети;
по-п’яте, зняти копію ідентифікаційного коду, і також долучити її до заяви;
по-шосте, зняти копію свідоцтва про одруження та додати її до заяви
Ви заповнюєте анкету, її провіряє консультант та вносить до єдиної електронної бази даних. Там вона зберігається поки Ви не отримаєте кредит. Якщо у Вас раптово виникли зміни у складі сім’ї, Ви повинні написати заяву, в якій вказуєте зміни.
Тепер, чи реально отримати такий кредит! До 2007 року в Києві на черзі саме на державне кредитування житла стояли 1109 молодих сімей. З них кредит могли отримати близько 80 чоловік!
І на сам кінець, є профільний інститут, що займається даним питанням – Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

1 ира  
1
доброе время суток-вопросик у меня есть один-квартирный
у родителей 2-х комн.квартира-там рописаны-мама,папа,брат,я,и двое моих деток-тоесть на етих квадратиках 6 чел(квартира новой планировке)(к тому же дети у меня разнополые)мама на своем производстве(НПЗ) уже наверное лет 20 стоит в очереди на разщирение квртиры(как оно там точно называеться по вашему не знаю) и отец инвалид 2 группы
муж прописанный в частном доме с сестрой-дом без канализации,без сливной ямы-единственное газ в доме-у дома в 2005 году уже было 50% износа-тоесть жить с детками не возможно
сейчас проживаем с мужем и его сестрой в квартире 3-х комн(его мамы)-а в доме живет его мама
дом продовать и квартиру менять его мать катигорично не хочет(вообще квартирные вопросы не хочет разрешать-ее право)дом фактически тоже ее-унаследовала его от тетеки и прописала там детей(моего мужа и естественно дочь)
я ходила в горисполком по гражданским вопросам-сказали льгот у вас нет если есть желание можете становиться на очередь,но учтите очередь у нас остоновилась с 1976 года-ето чтож получаеться если стану в очередь-то может быть кагда нибуть мои правнуки получат квартиру?
вопрос заключаеться в том-могу ли я икак добиться у государства и местного управления квартиру для молодой семьи(детям 2.5 и 1.2)

2024 ГО "ВАРТА" ©